Iedereen wilt z’n eigen plekje waar hij/zij even tot rust kan komen, even kan losgaan op de gitaar of drums of in alle rust kan werken aan een nieuw project. Omdat er in huis niet altijd voldoende ruimte is, ontstond de ‘shedquarters’ trend. Wat deze mini-huisjes zo speciaal maakt?
De shedquarter trend begon enkele jaren geleden in Amerika en komt nu overgewaaid naar onze contreien. Zowel in Amerika als in Europa zijn er steeds meer mensen die van thuis uit werken of die hun eigen bedrijf starten. Een bedrijfspand kopen of huren is duur en dan moet je nog steeds van en naar je werk pendelen. Bovendien beschikken we niet altijd over de nodige ruimte in onze woning waardoor we niet (ongestoord) kunnen werken. En zo verschijnen de shedquarters dus op het toneel.
Meer dan veredelde tuinhuizen
Zeg niet zomaar blokhut of tuinhuis tegen een shedquarter. Vaak zijn het prefab modules die qua comfort zeker niet moeten onderdoen voor onze huizen. Ze bieden uiteraard wel wat minder ruimte maar blinken vaak uit in veelzijdigheid en gebruiksvriendelijkheid. Ze worden gebruikt als yoga studio, fotografiestudio’s, meeting rooms, thuisbureaus, … Eigenlijk kan een shedquarter om het even wat zijn.
Heb je al een tuinhuis in je achtertuin staan? Dan kan je dat eventueel je tuinhuis verbouwen om er je eigen plekje in te maken. Voorzie elektriciteit zodat je altijd licht hebt en een computer en radio kan aansluiten. Eventueel kan je ook een waterleiding voorzien, afhankelijk van wat je met de ruimte gaat doen. Tot slot moet je de ruimte nog wat aankleden. Hiervoor kan je meubels gebruiken die je in huis niet langer gebruikt. Ga ook eens op zoek in kringloopwinkels, op tweedehandssites of op rommelmarkten. Daar kan je zeker enkele leuke én betaalbare meubels maar ook woonaccessoires vinden om er een gezellige en inspirerende plek van te maken.
Shedquarter bouwen met prefab modules
In Amerika – maar ook in België – zijn er al heel wat bedrijven en design bureaus die ongelofelijk knappe ontwerpen maken voor shedquarters. Het voordeel aan het beperkte formaat is dat de shedquarters in no-time in je tuin geïnstalleerd kunnen worden. De huisjes worden prefab geleverd, desgewenst zelfs met volledige inrichting. We brengen je graag op ideeën met de diverse ontwerpen van over de plas maar ook enkele Belgische ontwerpen.
De Amerikaanse ontwerpen starten vaak al rond de $6,000 en bieden minimaal een 10-tal vierkante meters. Ruim voldoende voor een thuiskantoor of ontspanningsruimte. De Belgische ontwerpen zijn daarentegen volledig uitgerust en desgewenst voorzien van technologische snufjes wat de prijzen de hoogte injaagt. Het kleinste en goedkoopste model kost je zo’n 18,800euro incl. btw.



De prefab modules van Modern Shed hebben een prijskaartje vanaf $6,900.
KitHaus
Google+